Mellom og langdistanse 

Gneist distanse er en treningsgruppe på over 20 utøvere i alderen15 til 22 år som trener for og konkurrerer på distanser fra 800 m. til halvmaraton.

Satsingsgruppen har som hovedmål de norske mesterskapene. Det starter gjerne i februar med innendørs-NM og fortsetter med innendørs UM (15 -22 år). Deretter er det klart for terreng NM kort løype med stafetter i april. Så bygges laget opp med lokale stafetter der Holmenkollstafetten er et av de store målene i mai. Så starter etter hvert banesesongen utendørs med både lokale og nasjonale elite-stevner. Når sensommeren og august kommer er det klart for både junior-NM ( 15 -22 år) og Hovedmesterskapet (15 år og eldre). Ungdomsmesterskapet utendørs (15-19 år) i september samt noen lokale stevner for å forbedre serieresultatene, avslutter bane-sesongen. For dem som ønsker forlenge sesongen kommer NM-terrengløp lang løype i oktober samt uttak til nordisk terrengmesterskap i november. I tillegg har vi flere utøvere som er helt i Norgestoppen i motbakkeløp inkludert Norgesmesterskap og motbakkecup. Vi har også vært representert i både EM og VM motbakkeløp.

Gneist har vært Norges beste klubb under de siste ungdomsmesterskapene og har også som mål å få flest mulig kvalifisert til Hoved-mesterskapet. Gruppen har gjennom kontinuitet på trener og utøverside blitt ett av de beste utviklingsmiljøene i Norge for mellomdistanseløp.

Trenere: Bjarte Eikanger og Johnny Ådland

Treningstider

Dag Tid Notat
Mandag 18:00 - 20:00 Fana stadion
Onsdag 18:00 - 20:00 Fana stadion
Lørdag 10:00 - 12:00 Fana stadion