Viljar er en ung spiller på 21 år som allerede har erfaring fra høyere nivå. Viljar som er fra Norheimsund, hospiterte tidlig i ungdomsårene med lag i Branns akademi. Fra 2018 var han i Odd hvor han gjennom 3 sesonger fikk 13 kamper for Odd 2 i Post-Nord ligaen og trente de siste 6 månedene med Odd sitt a-lag. Etter dette har han vært et års tid og spilt fotball i Boston i USA fram til sommeren 2022. Høsten 2022 spilte han 4 kamper for Øystese. De siste ukene har Viljar trent med oss og allerede spilt en omgang i treningskampen mot Loddefjord.

I Viljar får vi en hurtig angrepsspiller som har stort fart med og uten ball offensivt. Han er dyktig 1 mot 1 offensivt og har vist seg som en målfarlig spiller på trening allerede. I tillegg viser han at han vil gi oss enda mer kvalitet i det defensive ved at han er dyktig å sette motstander under press med sin egen fart.

For Gneist som ikke kan skaffe etablerte spillere fra 3.divisjon ved å tilby penger som de fleste av våre konkurrenter gjør, så er det på denne «ung og lovende hyllen» vi må lete på. Viljar ,som de andre nye spillerne våre, er unge spillere med stort utviklingspotensiale. De har litt erfaring fra nivået og med ønske om å spille gratis for å utvikle seg i et spennende miljø. Slik må vi i Gneist drive klubben og a-laget vårt. Så får vi se om det holder på dette nivået etter hvert.

Vi ønsker Viljar velkommen til Gneist.

Kristian