Niklas startet å spille barnefotball på Hjellestad som liten gutt. Videre startet han i klasselaget "Gneist Slange" sammen med andre ungdommer fra Sandsli og Liland. Her spilte han noen år før han ble snappet opp av SK Brann og gikk dit som 13-åring. I Brann var han i to år, før han videre gikk til Fana IL Fotball. Etter dette gjorde han en del prøvespill i det store utland. Han hadde treningsopphold både hos AC Milan, Bayern München og Red Bull Salzburg . Hans nye klubb ble derimot ingen av de nevnte, for han fikk tilbud om proffkontrakt hos Leeds United i England. Her var han i 3 år og fikk også 10 alderbestemte landskamper for Norge i denne perioden, der han scorte to mål. 

Vi gleder oss stort over at Niklas har vendt hjem igjen og vår første nye signering for eventyret vårt i Norsk Tipping-ligaen er dermed et faktum.

En liten kommentar fra Niklas under:

"Jeg er veldig glad for å vende hjem igjen til Gneist, og ønsker å bidra så godt jeg kan i 3. divisjon med gode lagkamerater og trenere. Dette er en klubb med et veldig godt miljø, så dette ser jeg veldig frem i mot!".