Sondre Eide har denne helgen signert for Fana IL Fotball sitt A-lag.

Sondre er en ekte Gneistgutt som har spilt i klubben siden han var 6 år. For 3 år siden ble han Brann spiller og var i Brann systemet i litt over et år. Men høsten 2021 var han tilbake i Gneist drakt, og i årets opprykksesong startet han 21 av 22 kamper og var en viktig bidragsyter for laget vårt.

For Gneist får vi ta det som et kvalitetstegn at vårt miljø kan utvikle spillere som er gode nok for de lagene som ligger over oss i «fotballhierarkiet». Fana skal kjempe om opprykk til 2.divisjon til neste år og kan tilby spillerne sine proffkontrakter og et enda mer hardtsatsende miljø. For oss som er glade amatører i Gneist, så må vi erkjenne vår plass i dette «hierarkiet». Derfor ønsker vi Sondre lykke til i Fana. Han har ambisjoner for å komme seg videre i sin fotballutvikling og dermed kan Fana være en god mulighet til å ta neste steg.

For oss betyr det at vi mister en Gneistgutt som var sentral i årets sesong. Men utover det ser det ut til at alle andre som rykket opp er med oss i 3.divisjon i 2023. Så får vi jobbe hardt med at de som får muligheten når Sondre er borte, tar denne og kan fylle hullet etter han.

Takk for innsatsen så langt Sondre, og lykke til videre.

Kristian.