Starten

Kanskje var det allerede på Osterøy en sur lørdag i midten av mars det hele startet? Vi spilte NM kvalik mot Osterøy og lå under 1-4 til pause. Undertegnede hadde egentlig slått fra seg å vinne i pausepraten, men jeg prøvde meg på å snakke om «å bestige et stort fjell» de siste 45 minuttene. Og vi klarte det! 1-4 ble til 5-4 på overtid. En snuoperasjon som kanskje ble starten på det eventyret vi har gjennomført i 2022.

Vårsesongen

Utover i oppkjøringen og vårsesongen ble vi mer og mer solid som lag, og vi presterte jevnt gode kamper hele tiden, som oftest med seier som resultat. Vi skåret mye mål i alle kampene (3-4 mål i snitt), men vi var ikke helt fornøyd med at vi samtidig slapp inn 1-3 mål i alle kampene også. Foruten å vinne de fleste kampene, ble det spesielt minnerike kamper når vi gjør en lignende snuoperasjon på Voss og snur 2-4 til 5-4, og når vi slår ut 3.divisjonslaget Sandviken i NM på Stemmemyren 2-1. Vi tar ferie som nr 1 med kun et tap og resten seire i løpet av første del. Det er en sterk prestasjon.

Høstsesongen

Sommeren og oppstarten ble brukt til å forberede oss mer og bedre enn vi har gjort før. Vi klarte også å få inn et par nye spillere som gjorde at dynamikken i gruppen ble enda bedre. Høsten startet litt ujevnt. Det ble både seire, uavgjorte og tap. Men da vi hadde tapt borte mot Fana 2 og gitt fra oss ledelsen, kom vi til et vendepunkt. Vi innså at nå måtte vi vinne alle kampene som gjensto, og håpe at det var nok til å kunne vinne serien. Og det gjorde vi. At vi vinner de siste 5 kampene, vel vitende om at inngangen til hver kamp er at kun seier er godt nok, viser en sterk mentalitet i denne gjengen.

Og med det kvalifiserte oss vi oss til 3.divisjon.

Og det til et nivå som Gneist aldri har vært på. For jo, Gneist har vært i 3.divisjon før. Men det var før seriene ble spisset for en del år siden. Da var 3.divisjon et nivå med kun lag fra Hordaland. Nå er 3.divisjon en regional serie, hvor vi skal møte lag fra andre deler av landet. Og det er en utfordring som Gneist skal møte med åpne armer og stor glede og forventning.

Laget

For alle som er glad i Gneist er dette laget og dette resultatet, noe alle skal være stolte av. For det er en spesiell gjeng dette. Spesielt fordi vi har en egen identitet. Av spillerne som startet høstsesongen var 12 av 19 spillere Gneist gutter. Gutter som har spilt i Gneist siden de var 6 år gamle. De neste 6 er fra naboklubbene våre Fana, Bjarg og Smørås. Med det kan vi uten tvil si at vi har en Gneist og Bergen Sør profil. Selv om noen vil si det er naivt, skal vi tviholde på den profilen kommende vinter, og gjøre vårt ytterste for at vi blir i 3.divisjon med en slik profil og en slik gjeng.

Og disse spillerne spiller i Gneist helt gratis. Det er ikke vanlig i 3.divisjon hvor vi skal nå.  Vi satser på at en fin gjeng i et godt utviklingsmiljø er mer forlokkende enn penger og godtgjørelser for å spille fotball. Snittalderen i gruppen er 21,6 , den viser både at vi er unge, men også at vi har masse muligheter for å utvikle oss videre de kommende årene.

Veien videre

Nå har vi tatt litt fri etter å ha gjennomført evaluering av sesongen. Guttene skal få koble av og lade batterier etter en lang og krevende sesong. Undertegnede er kommet i gang med planlegging av aktivitet og treningskamper. Det er i tillegg mange små ting som må tilpasses til et nytt og høyere nivå. Både anlegg, arrangement og økonomi må forbedres til 3.divisjon.

Vi ønsker å takke alle som har fulgt oss dette året, og ikke minst alle dere som kom til den siste kampen mot Tertnes. Det er kjekt å se hvor mange som faktisk bryr seg om Gneist på en slik dag som det. Så trenger vi masse gode hjelpere, støttespillere og supportere når vi skal «bestige et nytt fjell» i 3.divisjon til neste år. Vi gleder oss til å se dere alle der.

 

Takk for i år.

På vegne av spillere og støtteapparat

Kristian

 

Bilde: Hordalandsfotball.no