Årets klubb i Hordaland friidrettskrets 2021 - IL Gneist

Kriterier:
Hederspriskomiteen, sammen med Kretsstyret vurderer alle kretsens klubber, med kriterier som: breddeaktivitet, toppidrettsresultater, serieresultater, arrangementsaktivitet, nye dommere, nye trenere, og sist, men ikke minst: oppfyllelse av strategimål: «Friidrett for alle – hele livet».

Begrunnelse pris:
Klubben utmerker seg innenfor friidretten som en meget veldrevet klubb, med et kompetent styre og administrasjon. Klubben driver daglige aktiviteter for alle grupper innenfor breddesegmentet, talentutviklingssegmentet og Para. De oppfyller visjonen til Norsk friidrett – «Friidrett for alle – hele livet». Serieresultatene i 2021 viser at utøverne både skaper toppresultater og med en fin bredde. Klubben vant kretsserien for jenter og sikret seg dermed en historisk trippel: Seire i kretsseriene både for jenter, gutter og menn senior i én og samme sesong! Bredden vises med 2. plass for jentenes 2. lag i 1. divisjon, samt en 3. plass i 1. divisjon for guttene. Klubben vant også kretsseriens 2. divisjon for menn senior, samt ble nr. 2 i kretsseriens 1. divisjon for senior.

På arrangementsiden er klubben svært aktiv både på og utenfor bane. NM terrengløp, løpskaruseller, Pingvinlekene, Gneistspelen, skolestevner, rekrutteringsstevner og mye mer. Klubben har vist gode samarbeidsevner ved å samarbeide med andre lokale klubber om arrangement. Vi nevner medlemsskapet i Bergensaliansen, løpsstevnene sammen med Gular og medeierskapet i Trond Mohn Games.

Årets arrangørklubb på bane 2021 er: IL Gneist / Gular / Fana IL / IL Fri / IL Norna-Salhus

Kriterier:
Hederspriskomiteen, sammen med Kretsstyret vurderer alle kretsens arrangørklubber, med kriterier som: Antall approberte arrangementer på bane, antall deltakere, gjennomføringsevne, media dekning, fokus på miljø og bærekraft, opplevelse for deltagere og publikum, nyvinning, verdi for friidretten.

Begrunnelse pris:
I en sesong preget av Pandemi har det ikke vært enkelt for klubbene å arrangere stevner. Hedersstegnkomiteen og kretstyret har sett en ståpå vilje for å skape konkurranseaktivitet i flere klubber i kretsen. Årets arrangørpris deles ut til flere klubber som har utmerket seg innenfor denne prisens kriterier. Spesielt vektlegges blant vinnerne nye samarbeidskonstellasjoner – og begrunnelsen for tildelingen understøttes av omfanget på aktiviteter.

Hordaland friidrettskrets beste gutt (18 år) 2021 - Thomas Strønstad-Løseth, IL Gneist

Denne ungdommen hadde en eventyrlig 2020-sesong med kjempefremgang, bl.a. fra 51.34 til 48.27 på 400m. Han fulgte meget bra opp i 2021, med betydelig forbedring, til 47.65, som er fjerde best i Norge gjennom alle tider i G18! hele 1140 poeng). Totalt senket han da G18-kretsaldersrekorden, som hadde stått helt siden 2000, med imponerende 1.03 sekunder.

Gutten var med på det norske 4x400-laget som ble nr. 8 i U20-EM, etter å ha satt norsk landslagsrekord i forsøket. Han tok videre UM-gull på 400m, og sølv på 200m og bronse på 400m i junior-NM på Ravnanger, og både i junior-NM og i UM løp han Gneist inn til både gull og norsk U20-rekord på 1000m stafett. Det var imidlertid på 300m at han oppnådde sin aller høyeste poengsum, og superløpet på 34.11 er tidenes nest raskeste i G18 i Norge.