Kampen ble litt som forventet i starten. Åsane er veldig ballsikre og gjennomfører sin pasningsorienterte fotball til punkt og prikke. For oss som normalt sett ønsker å vinne ball høyt i banen, ble dette vanskeligere mot dette laget. Vi måtte derfor stadig vekk endre og justere pressspillet vårt. Og selv om Åsane har mye ball, skaper de sjelden sjanser på oss i 1. omgang. Det klarer derimot vi både på kontringer og i etablert spill. Stian gir oss ledelsen tidlig i kampen da han er høyt i banen i et lengre angrep og pirker inn 1-0 for oss. Det resultatet står seg også til pause.

Vi justerer litt på hvordan vi presser Åsane i 2.omgang og er enige om at det ikke er farlig om de har ball, så lenge vi har sjansene. Etter bare 3 minutter i 2. omgang står vi høyt oppe etter et angrep, Martin snapper ballen og setter inn 2-0 for oss. Etter dette spiller Åsane endel ball på oss, mens vi har noen enorme målsjanser etter kontringer og gjenvinninger høyt. At vi ikke øker til 3 og 4 i denne perioden er nesten utrolig. Når de så reduserer til 2-1 med ca. 15 minutter igjen, aner noen kanskje en nervepirrende avslutning. Men vi har fått inn Sebastian, og kun et minutt etter 2-1 setter han 3-1. Etter dette har vi fin kontroll og spiller inn seieren 3-1.

Med det vinner vi kampen mot høstens formlag i divisjonen. Det ble en sliteseier uten mye finspill og i en kamp motstanderen styrte spillet mer enn vanlig i våre kamper. Til helgen er det Os 2 på bortebane som står for tur. Der møter vi et hjemmelag som bruker mange førstelagsspillere for å holde Os 2 i divisjonen. Men for oss er det en spennende utfordring som vi skal gripe med begge hender.

Kristian

 

Foto: Ann-Kristin Rosbø, Hordalandsfotball