Hvert av lagene melder om en god erfaring fra årets Dana Cup, vi har bedt de om å komme med en liten oppsummering fra uken. Uken startet med regn, men været endret seg heldigvis. Det ble skikkelig sommerstemning, med 20-25 grader og sol, is, brus og røde pølser på menyen hele uken.

G14: 

Spillere og trenere har hatt en fantastisk uke i Hjørring.  Vi stilte i år med to jevne lag med hovedmål om å samle erfaringer både på og utenfor fotballbanen.  

Denne gangen ble det exit i 1/16 finalen i henholdsvis A og B sluttspillet.

Neste år knepper vi til et par hakk og går for gullet.

Takk til foreldre, søsken og Gneist venner for all støtte gjennom turneringen.

G15: 

I flere år har guttene ventet på Dana Cup, og endelig skulle dette bli mulig. Vi dro ned en gjeng på 36 spillere og 10 trenere/lagledere. Vi ble innlosjert på Muldbjerg skole – midt i smørøyet der nede, med gangavstand til det meste, og ikke minst, kort avstand til McDonalds!

Uken startet med regn, men været endret seg heldigvis. Det ble skikkelig sommerstemning, med 20-25 grader og sol, is, brus og røde pølser på menyen hele uken.

Vi hadde meldt på tre lag, der to av lagene kom videre til 1/16 dels finale i B-sluttspill mot Moelven og Al-Ghad Al-Afdal fra Libanon, og et kom til 1/32 dels finale i A-sluttspillet mot Kjøkkelvik/Olsvik.  

Fredagen hadde vi en flott dag i Fårup Sommerland, samt en felles avslutningsmiddag på restauranten Bones. En kjekk avslutning, der både barn og voksne koste seg.  

Lørdagen fikk vi sett en del finaler, før vi dro til fergekaien og satte kursen hjem igjen.  

Alt i alt har dette vært en kjempeopplevelse for guttene, og de har kost seg fra tidlig morgen til sen kveld hver eneste dag. En nyttig erfaring, og vi satser på å reise nedover til Dana Cup også neste år.  

 

G16: 

Mandag var det badetrening à la, bergensk pøsregn. Det gikk helt fint, for er det noe vi har trent på i 16 år, så er det å gjennomføre våte treninger. 

Når alle spillerne var vridd opp, og hadde tørket igjen, bar det rett på fin restaurant; Route 66, i Hjørrings sentrum. Vel forsynte, gikk laget ut i gatene og beskuet Dana cup paraden som gikk gjennom byen. Nydelig gjensyn med fotballag fra fjern og nær som går tett sammen som verdens mest naturlige ting. 

Tirsdag morgen, kamp nr 1; Egersund-Gneist 

Dette var tidenes mest forblåste oppgjør! En omgang i bein medvind, og en i like bein motvind. Ikke mindre enn 10 meter pr sekund med 19 meter pr sekund i kastene.. Kunstgressoppdragelse som vi har, følte vi at vi var litt ferske på den dejlige, danske, gressmatten. Og om man dro til Lindesnes tre ganger i uka og øvde, kunne man aldri blitt skikkelig god til å sende pasninger i denne vinden, som på ingen måte var flau. Det burde den vært, for så ufin vind har vi aldri møtt før! 

Pasningene stoppet i luften, og gikk bakover før ballen traff bakken igjen. En klassisk ett skritt frem og to tilbake situasjon. Gutta gjorde så godt de kunne i de ville naturkreftene. Lagene fikk et medvindsmål hver, der ballen liksom fløy over keeperne. Målene var litt like, men vi likte klart best det som forsvarsspiller Eide scorte fra midtbanen!

Kampen endte 1-1. 

Kamp 2: JFV Buxtehude 1- Gneist

Litt senere på tirsdagen møtte vi til ny dyst, og vinden var fortsatt helt dust, men angrep nå fra siden. 

Dette laget hadde løyet på seg at de vant 6-0 over Skjetten, mens det ekte resultatet var at de tapte 0-5.. Så der har du nivået, sportslig og moralsk sett .. (Hadde for så vidt satt pris på om vinden hadde løyet, men disse her kunne latt være.) Vi synet bløffen i god tid før kampstart, og banket inn 5 strake mål. De fikk seg et lite trøstemål, og kampen endte 5-1 til oss. De hadde visst ikke øvd på fair play, og viste både stygt spill på banen, og elendig oppførsel og holdninger på sidelinja. Til pass til dem at de ble spilt buxene av og fikk så hatten passet. 

Tirsdagskvelden ble rundet av med runddans på diskoen i teltet. Det var stor suksess! Gutta fant, og vant nye venner på dansegulvet fra fjerne og nære himmelstrøk. En typisk vinn-vinn situasjon. 

Onsdag våknet alle på go foten, og formiddagen gikk med til go kart og Formel-1 løp. Blodet bruste, og konkurranseinstinktet våknet. De tre pallplassene gikk til: Herman, Arthur og Jacob T. 

Kamp 3: Skjetten -Gneist

Kunstgress, lettskyet og opplett. (Vinden hadde gått i seg selv og skjønt at gårsdagen var i overkant, og nå var den ganske flau.)

Det startet bra, 2-0 til Gneist til pause. Kampen ble litt i overkant jevn og spennende da Skjetten scorte i begynnelsen av 2. omgang. Vi klarte å holde på ledelsen kampen ut, og det endte 2-1. 

Til nå hadde vi lagt som nr 1 i gruppen vår, men i regnskapets time, hadde vi like mange poeng som Egersund, og ett usselt mål mindre i målforskjell enn dem. Vi havnet på andre plass i pulja, og måtte møte en puljevinner i vår første sluttspillkamp.  

Gutta ble sendt rett i bingen, fikk slett ikke svinge seg på diskoen denne kvelden, for de skulle opp og levere kl 0600 dagen etter. 

Torsdag: Gneist-Vestbyen. Vinn eller forsvinn..

Vestbyen var gode, samspilte, og dessverre for oss, meget effektive i avslutningsfasen. De tok oss på sengen, og klinket inn første målet før vi fikk sukk for oss. Deretter var de i gang, og første omgang endte 5-0 til dem. Andre omgang hadde vi begynt å skjønne hva de drev med, og vi klarte å holde det der, men fikk dessverre ikke hverken redusert eller utlignet.

Kan også tenkes at tapet skyldtes litt for lite disko kvelden før..?

Laget vårt lot ikke tapet hindre dem i å tre støttende til på sidelinjen til Gneist-storebrødre som hadde Stjørdals Blink på gaffelen helt til siste spilleminutt. Dommeren fikk plutselig for seg at regelen om hvor lenge keeper kan drøle måtte håndheves..og det ble 2-2 etterfulgt av en høyst ufortjent straffekonk som trønderne vant. 

Utpå dagen inviterte Jacuzzi-hytta hele laget og familier til storveis grillfest i hagen. Det ble flippet nydelige gourmetburgere og lekkert tilbehør som gikk ned på høykant. Jammen er vi heldige! 

Etter litt god support til yngre Gneist-brothers som kjempet mot naboen fra Bergen, braket det endelig løs igjen med disco! Cuplivet! 

Både store og små er enige om at Dana  leverte etter noen magre cup-år. Forhåpentligvis er vi tilbake neste år, og da med enda større suksess på gresset. 

Og bare til opplysning; laget som slo oss ut, gikk til A-finalen. Say no more..

G17:

2005 kullet til Gneist deltok i B17 klassen. Kullet har mistet to «gode» år ift å delta i turneringer så dette var etterlengtet.

Spillerne spiller til daglig på juniorlagene til Gneist(1., 2., og 3. laget) pluss et par tidligere Gneist spillere som var kommet tilbake for anledningen. Vi tok oss videre til A-sluttspillet gjennom gode prestasjoner i gruppespillet. Dessverre røk vi ut på straffespark konkurranse i 16 dels finalen mot Stjørdals Blink i en kamp der vi totalt sett nok er det beste laget.

Vi er uansett stolte av guttene og ikke minst hvordan guttene har oppført seg både på og utenfor banen.