Målet vårt for kampen var å gi Sotra trøbbel med å komme seg videre – og trøbbel laget vi nok for de. Vi visste at Sotra ville ha mye ball, så vi skulle forsvare oss godt og ta de mulighetene vi fikk. 1. omgangen blir akkurat slik. For vår del klarer vi å stresse de høyt noen få ganger, men stort sett ligger vi lavt og gjør det vanskelig for de. Sotra får 3-4 gode sjanser i denne omgangen, mens vi har to, hvor den ene går i stolpen. Men omgangen ender 0-0 noe vi er tilfreds med.

2.omgang starter slik den første endte med et Sotra lag med mest ball. Men fra ca 55. minutt og de neste 15 minuttene får vi noen særdeles gode brudd som vi lager målsjanser på, og burde laget enda flere sjanser på. Et av disse ender med at Sondre Sæverås blir spilt alene med keeper. Der er han sikkerheten selv og sender oss i ledelsen 1-0, og tribunen på Liland går i ekstase.

Dessverre holder den ledelsen bare i fem minutter før Sotra utligner til 1-1.  Resten av omgangen blir Sotra som har ball, vi som forsvarer oss og får noen brudd her og der. Kampen lever hele veien og begge lag har målsjanser. Men tre minutter før slutt får Sotra sin scoring og tar ledelsen 2-1. Når vi da sender alle inkludert keeper opp på på en corner på overtid, bryr vi oss ikke så mye med at den ender i en kontring og de får sette 3-1 i åpent mål til slutt.

Oppsummert så var heldigvis guttene fornøyd etter kampen. Vi gjorde så godt vi kunne og ga Sotra kamp til døren. Kampen viste med all tydelighet at dette Gneist laget er godt, men cupeventyret 2022 endte her denne gangen.

Nå er det å rette fokus mot serien. Allerede mandag kommer Fana 2 til Liland. Vi må rett tilbake på hesten for å gjøre oss klar til å fortsette med solide prestasjoner allerede der. Og det akter vi å gjøre.

Kristian

Bilder: Trond Gausemel, Hordalandsfotball